Vrijdag 19 oktober 2018 - Nacht van het Kempens Erfgoed

Op vrijdag 19 oktober 2018 tussen 19 en 23 uur vindt in 30 Kempense gemeenten de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. Een nacht waarop we met heel de Kempen pronken met ons rijke Kempense erfgoed! Zo kun je deelnemen aan verhalenwandelingen, muziekvoorstellingen op bijzondere plaatsen, openingsavonden van expo's, retrofilmavonden ...!

In Hoogstraten organiseren het Stedelijk Museum Hoogstraten en vzw Erfgoed Hoogstraten een collectiedag rond Wereldoorlog I en II. Staat er op zolder nog een oude doos van je (over)grootvader die aan het front vocht? Heeft u nog een oude medaille of ereteken waarvan u niet weet waarvoor ze gekregen is? Heeft u nog ander erfgoed uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog?

Kom dan met je collectie op vrijdagavond 19 oktober tussen 19.00u en 23.00u naar het Stedelijk Museum Hoogstraten. Dit is uw kans om meer te weten te komen over je collectiestuk. Bovendien kan u ineens de tentoonstelling “Herr Bürgermeister” over Meerle tijdens de Eerste Wereldoorlog bezoeken!

Maar er is ook een tweede activiteit in Hoogstraten!  Wil je het eeuwenoude ambacht van lederbewerking zelf ervaren? Dat kan bij Iep Deszign! In een dik uur leert u hoe u met authentieke gereedschappen een eenvoudig etui in elkaar zet. U gaat aan de slag met een hamer, naaitanden en naald en draad. Het atelier van Iep Deszign is te bereiken via het paadje tussen Leemstraat 9 en 9a, 2320 Hoogstraten. Voor deze activiteit moet u wel inschrijven via info@iep-deszign.com met vermelding van de verwachte aankomsttijd (19, 20, 21 of 22 uur).

Praktisch: Stedelijk Museum Hoogstraten – Begijnhof 9 – 2320 Hoogstraten, museum@hoogstraten.be – 03 340 19 80. Alle activiteiten in de regio kan u terugvinden via http://www.nachtkempenserfgoed.be