Zondag 13 oktober 2013 - Hoogspanning

In CC De Wouwer in Ravels werd de publicatie "Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse Grens" voorgesteld. Gekoppeld aan het programma "De Grote Oorlog van de Kleine Belg" van folkgroep Folgazan werd het talrijk opgekomen publiek door middel van muziek en zang, dagboekfragmenten, klank- en beeldmateriaal overigens meteen in de Eerste Wereldoorlog gekatapulteerd. 


Het boek vormt naast de cursus voor streekgidsen en de wandel- en fietsroutes i.v.m. de Dodendraad het sluitstuk van het omvangrijke project rond WO I  dat door onze vrienden van heemkundekring Amalia Van Solms werd uitgewerkt.

Voor deze publicatie werden maar liefst 18 auteurs in stelling gebracht die elk een of meerdere facetten van de Groote Oorlog in onze grensregio hebben uitgediept. Hoogstratenaar Jan Huijbrechts - tevens actief lid van onze vereniging - belicht zo het weinig gekende verhaal van enkele spionnen in geallieerde dienst in de Noorderkempen, maar ook voor andere aspecten van het project kon men op zijn uitgebreide kennis en archief rekenen.

De publicatie omvat in totaal een 30-tal artikels verspreid over 351 pagina's en is rijk ge├»llustreerd. Het boek wordt in Hoogstraten verkocht bij de Standaard Boekhandel en bij De Klapekster aan 35 euro. Een echte aanrader.